Trappa i minimalistisk stil

Det senaste projekt har vi utfört för en kund i Malmö. Detta projekt är ett utmärkt exempel på en kompromiss mellan trätrappas snygga utseende och dess användbarhet. Det karakteristiska för trappa i minimalistisk stil är att den sparar utrymme i huset. Genom att den tillverkas i passande träslag får vi en hall som ser mycket bra ut. Tack vare den smala konstruktionen förlorar vi inte så mycket av tillgängligt utrymme. I projektet som presenteras i dag har en stor del av utrymmet under trappan reserverats för ett kontor.

Ljusa färger ger intryck av oklanderlig estetik och renlighet. Ljusa trätrappor lyser upp det omgivande rummet, så om vi planerar att utnyttja utrymmet under trappan är det värt att använda ljusa träslag eller måla i ljusa färgtoner.

För att ett rum inte ska kännas överväldigande eller för intetsägande måste det ha samspelande kontraster. I vårt fall är det balustrarna som håller handledare och skrivbordsbenen som svarar för kontrasterna. Se hur väl dessa blygsamma element komponerar med den resterande ljusa delen av rummet.

Posted in Nyheter.